Besparen op dakwerken? Zo doe je dat!

Besparen is iets dat we allemaal graag doen, vooral bij grote klussen zoals het laten renoveren van een dak of bij het plaatsen van een geheel nieuw dak. Benieuwd hoe je hier op kan besparen? In dit artikel leggen we het uit!

Begin zelf al met voorbereidende klussen

Een goede manier om te besparen is om zelf al te beginnen met voorbereidende taken. Denk hierbij aan het weghalen van objecten die in de weg staan van de dakdekkers, het verwijderen van oude dakpannen en bijvoorbeeld een container in te huren voor de afval van de dakdekkers.

Er zijn veel manieren waarmee je zelf de handen uit de mouwen kan steken en dus zo kan besparen. Als je niet weet op welke manier je zou kunnen helpen zou je altijd advies kunnen vragen van een dakdekker. Dakdekkers vinden het namelijk alleen maar prettig als de minder leuke klusjes al worden voorbereid!

Maak gebruik van je oude dakpannen

Laat je alleen het onderdak vervangen? Overweeg dan om je oude dakpannen opnieuw te gebruiken. Je kan deze pannen, mits ze niet beschadigd of poreus zijn, flink goed schoonmaken. Zo ziet het er weer als nieuw uit en kan je een hoop geld besparen.

Los van het besparen ben je op deze manier ook duurzaam bezig. Je draagt je steentje bij aan de gezondheid van de aarde en zorgt voor minder vervuiling.

Plaats een overzetdak

Wil je de uitstraling en bescherming van je dak verbeteren, maar wil je er ook op besparen? Ga dan voor een overzetdak. Je kan op elk dak een metalen overzetdak plaatsen. Veel mensen zien het verschil niet tussen traditionele dakbedekking en een overzetdak, om deze reden zie je het ook steeds vaker terug.

Wanneer je gaat voor een overzetdak hoef je het dak niet af te breken of voorzien van extra versteviging. Het is ook zeer makkelijk te plaatsen, je hebt daarnaast ook nog extra ruimte voor isolatie. Dit natuurlijk allemaal in combinatie met een flinke besparing.

Werk samen met de buren

Als je een goede band hebt met je buren en je elkaar kan vertrouwen zou je gezamenlijk een dakdekker kunnen inhuren. Dit is natuurlijk alleen van toepassing wanneer je een gedeeld dak hebt. Het is voor een dakdekker fijn om in één keer twee klussen aan te pakken, dit is namelijk een stuk efficiënter en scheelt een hoop gedoe.

Hierdoor kan je vaak een kwantumkorting regelen. Deze tip kan je trouwens ook gebruik wanneer je niet de buren vraagt, maar zelf meerdere werken laat uitvoeren. Combineer je isolatie met dakwerken? Ook dan kan je vaak een korting verwachten.

Vind dakdekkers in je eigen regio

De laatste tip die we je geven is een belangrijke: probeer altijd dakdekkers in je eigen regio te vinden. Hierdoor houd je de voorrijkosten zo laag mogelijk. In sommige gevallen worden er helemaal geen voorrijkosten gerekend wanneer de dakdekker in de buurt woont. Zo kan je flink besparen op de totaalprijs van dakwerken.

Nu je weet hoe je kan besparen op een dakdekker is het ook verstandig om jezelf te informeren over de prijs van dakdekkers. Op de website van De Dakspecialist vind je meer informatie over de prijzen.