Waarom zonnepanelen een goed idee zijn

Interesse in zonnepanelen maar nog niet helemaal overtuigd? In het onderstaande artikel leggen we de voordelen van zonnepanelen uit. Met deze informatie kan je een beslissing maken of zonnepanelen wat voor jou zijn.

Besparen op de kosten

Zonnepanelen zijn een grote investering. Veel mensen zien de prijs van zonnepanelen en een installateur en zijn meteen geschrokken. Wat ze niet realiseren is dat je gemiddeld binnen zeven jaar je investering al terug verdiend hebt. Alle jaren die je daarna geniet van de zonnepanelen zijn dan een leuke en slimme manier om te besparen op de kosten van elektriciteit.

Mocht je toch twijfelen over de aanschaf van zonnepanelen heb je nog een andere optie: zonnepanelen huren. Hierdoor verlaag je de prijs van de installatie en zonnepanelen. Dan kan je alsnog profiteren van de besparing. Je bepaalt uiteindelijk zelf het aantal zonnepanelen die geplaatst worden: hoe meer zonnepanelen, hoe hoger je rendement.

Bijdragen aan een goede toekomst

We kunnen er niet omheen: zonnepanelen zijn de toekomst. We zijn ons steeds meer bewust van de manieren hoe we energie opwekken. De oude traditionele manieren van het opwekken van gas- en elektriciteit zien we steeds minder, en dat is maar goed ook!

Groene energie, zoals zonnepanelen, verbeteren de gezondheid van de aarde en dragen bij aan een schone, groene en betere toekomst. Het is niet meer dan logisch om gebruik te maken van niet schadelijke methodes om energie op te wekken. Gelukkig worden zonnepanelen steeds meer betaalbaar, het zal dan ook niet lang duren dat elk huis in Nederland is voorzien van zonnepanelen.

Je huis is meer waard

Het klinkt misschien gek, maar door te investeren in zonnepanelen verhoog je de waarde van je huis aanzienlijk. Niet alleen zorgt het voor een beter energielabel, maar groene energie wordt steeds belangrijker. Mensen kijken tegenwoordig sneller naar een huis met bijvoorbeeld zonnepanelen. Dit komt niet alleen door het feit dat mensen zich meer bewust worden van de gezondheid van de aarde, maar ook omdat ze dan zelf niet meer hoeven te investeren in zonnepanelen.

Geld terug na installatie

Bij de investering van zonnepanelen kan je genieten van een groot voordeel: je hebt wellicht recht op teruggave van de btw op de zonnepanelen en installatie. Dit komt omdat de Nederlandse overheid wil bijdragen aan de gezondheid van de aarde en energiezuinige maatregelen aantrekkelijker wil maken.

In sommige regio’s heb je zelfs recht op een subsidie. Hierdoor wordt de installatie van zonnepanelen een stuk aantrekkelijker.

Installeren en vergeten

De gemiddelde levensduur van zonnepanelen is 25 jaar. Dit betekent dat nadat je je investering terug hebt verdiend je vaak tot wel 18 jaar kan profiteren van de besparing. Doordat zonnepanelen zo lang meegaan hoef je je maar één keer in de 25 jaar te denken aan de installatie van zonnepanelen.

Bovendien wordt de rest zelf geregeld. Je haalt energie uit de zon, dus bespaart zonder na te denken op de kosten van je energie. Heb je energie over die je niet gebruikt? Dit kan je terugleveren, dan krijg je vaak ook nog een mooi bedrag naast de besparing.

Op deze website vind je alle zonnepanelen leveranciers in Nederland.