Wat kost een dakwerker?

Een dakwerker schakel je in voor dakonderhoud, dakrenovatie en dakreparatie. Maar wat kost dat nou precies? Lees hieronder over de kosten van dakwerken, prijs van een nieuw dak en dakbedekking en of er premies en regelingen beschikbaar zijn.

De prijs van dakwerken

Een dakwerker kost zo’n €35,- tot €45,- per uur. Sommige dakdekkers kiezen ervoor om een vaste prijs per vierkante meter te rekenen, dan is het geheel afhankelijk van het soort klus. In de meeste gevallen betaal je voor grote klussen een prijs per vierkante meter.

Voor een dakonderhoud betaal je bijvoorbeeld €15,- per m². Een dakrenovatie begint bij €50,- per vierkante meter. Het laten isoleren van je dak kost €13,- tot €70,- per m². Een dakreparatie kost zo’n €130,- tot €420,- per vierkante meter, afhankelijk van het soort dak.

Zoals je ziet verschillen de prijzen enorm. Dit heeft te maken met het materiaal dat gebruikt moet worden, maar ook hoe ingewikkeld de klus is.

Soort klus

Dakwerken prijzen

Dakonderhoud

€15,- per m²*

Dakreparatie schuin dak

€130,- tot €420,- per m²*

Dakreparatie plat dak

€255,- tot €285,- per m²*

Dakrenovatie

Vanaf €45,- per m²*

Dakisolatie

€13,- tot €70,- per m²*

Plaatsen dakkapel

€3.000,- tot €3.750

De kosten van een nieuw dak

Soms is het plaatsen van een nieuw dak noodzakelijk, bijvoorbeeld wanneer het dak af of compleet beschadigd is. De kosten van een nieuw dak lopen erg uiteen, het is afhankelijk van wat er moet gebeuren.

Het laten verwijderen van oude dakbedekking op een plat dak kost zo’n €30,- tot €80,- per vierkante meter. Voor een hellend dak kan dit oplopen tot €130,-. Een dakbeschot vernieuwen kost zo’n €90,- tot €150,-. Een overzetdak plaatsen kost €60,- tot €90,-.

Dakbedekking prijzen

De prijs van dakbedekking is afhankelijk van het soort dak. Dakbedekking voor een plat dak is een stuk goedkoper dan voor een hellend dak. Daarbij heb je wel minder keuze in materiaal. Bij een plat dak kan je kiezen voor bitumen, EPDM of pvc. Bij een hellend dak heb je meer keuze, denk aan betondakpannen of metaal.

Bij een plat dak moet je denken aan een prijs van €45,- tot €55,- per vierkante meter. Bij een hellend dak liggen deze kosten tussen de €40,- en €130,-. Een flink verschil dus. Houd er wel rekening mee dat hoe duurder het materiaal is, hoe langer het meegaat: uiteindelijk kom je dus op vrijwel dezelfde prijs uit.

Premies en regelingen voor dakwerk

In Vlaanderen heb je recht op verschillende premies en regelingen. Het is altijd verstandig om te kijken of je in aanmerking komt voor deze regelingen, je kan namelijk flink besparen!

Zo kan je op wonenvlaanderen.be lezen over de landelijke renovatiepremie. Op premiezoeker.be
kan je kijken of je recht hebt op een gemeentelijke premie. Bij het plaatsen van dakisolatie heb je wellicht recht op de isolatiepremie, dit kan je lezen op vlaanderen.be. Op financien.belgium.be lees je of je wellicht recht heb op profijt van een verlaagd btw-tarief.

Op zoek naar een dakwerker? Via De10Beste vind je een overzicht van alle dakwerkers in vlaanderen!